Фейхоа, Ананасова Гуава

За поръчка пишете на лично
Изпращаме чрез еконт
Тел 0898 22 45 94
Възможност за лично предаване в град разград
Моля преди да ви пратим разгледайте и фейбук страницата ни.
https://www.facebook.com/pg/ekzoti4ni/posts/?ref=page_internal и не забравяйте да я хресате.
Ако ви е харесал продуктът,който предлагаме,моля дайте лайк и споделете публикацията на възможно повече места.Благодаря предварителнe

Feijoa (Acca) sellowiana, Фейхоа, Ананасова Гуава
Цена за 1 саксия 29лв
Размер около 1м
Вечнозелен субтропичен и екзотичен храст или малко дърво с много добра студоустойчивост до -15 гр. Много издържливо и лесно за отглеждане, като расте и плододава напълно успешно при нашите условия. Мястото да е на завет и да не е много ветровито, също да се избягват и местата които се огряват директно от слънцето през зимата. Иначе засадено в неотопляема оранжерия или в саксия расте чудесно и плододава ежегодно. Не се напада и от инсекти и болести, така както цитрусите например.
Плодовете имат страхотен вкус и са сладки, вкусни и полезни, съдържат много витамини, минерали и фитонутриенти, консумират се пресни или преработени и консервирани. Вкусът им е смесица между ягода (повече се усеща) и добре узрял ананас + лек специфичен и приятен привкус който присъства в кожицата на плода. Сърцевината на плода е сочна, мека и желирана, семената в нея са много дребни. Има и още един отличителен белег при Фейхоата, плодовете и запазват зеления си цвят дори когато вече са напълно узрели.
Цъфти през юни-юли с много атрактивни червени цветове, чиито бели венчелистчета са сладки и годни също за директна консумация или преработени в сладка и напитки като тези на розата. Плодовете зреят през ноември. Тя расте най-добре в отцедлива и леко кисела почва с умерена до по-голяма влажност, но въпреки това по възрастните растения са доста сухоустойчиви.