OFF GRID инвертор Victron Multiplus 48/3000


Мултифункционален инвертор, с интелигентна система за управление; 3000VA , 48V , 35A зарядно .
Инвертор MultiPlus Victron (Холандия) са инвертори с изходяща пълна синусоида, вградено зарядно устройство с адаптивна четиристепенна зарядна характеристика, голямо пиково натоварване, високо КПД и бърз трансферен АС ключ. Подходящи за всякакъв тип приложения, изискващи изключително надежден продукт от най-високо ниво.
Работа с генератори
Инверторите могат да работят с генератор, като източник на външно захранване. За да се гарантирира качествено захранване на консуматорите, инверторът „приема“ генерирана енергия само със стандартни параметри (по напрежение и честота). Предвидена е и настройка за работа с по-нискокачествени ел. генератори, като в този случай изходящата енергия е с параметрите на генератора
С два АС изхода.
MultiPlus осигурява непрекъсваемо захранване за важни консуматори, като има възможност да изключва при необходимост големи консуматори с второстепенно значение.
Автоматично и непрекъсваемо захранване
MultiPlus осигурява непрекъсваемо захранване на консуматорите с избираем приоритет – алтернативна енергия или външен източник (външна мрежа или бензин/дизелов генератор). Превключването между тях се осъществява толкова бързо, че работата на компютри и други електронни устройства не се прекъсва (непрекъсваемо захранване или UPS функция). Това прави MultiPlus много подходящо приложение в индустрията, телекомуникациите, транспорта.
Работа в паралел – помага постигане на по-големи изходящи мощности
До 6 MultiPlus 3000VA единици могат да работят в паралел (до 18kVA монофазно).
Възможност за работа в трифазни системи
Три единици MultiPlus могат да се конфигурират за трифазна работа (трифазно захранване на изхода). До 6 конфигурации от по три инвертора могат да бъдат свързани в паралел, за да осигурят 54kVA инверторна мощност и 630A заряден ток.
PowerAssist – Разширено използване на вашия генератор или ограничено АС захранване.
Когато външното захранване е недостатъчно (или бензин/дизел генераторът е с недостатъчна мощност) , MultiPlus ще компенсира с допълнителна мощност от акумулаторите.
Програмиране чрез персонален компютър
Параметрите на MultiPlus могат да се програмират чрез PC, а с допълнителен модем данните могат да бъдат наблюдавани посредством интернет.
Висока пикова мощност
Инвертор MultiPlus осигурява пикова мощност над два пъти по-висока от номиналната, особено необходима за двигатели и устройства с голям пусков ток.
Соларна енергия + UPS функционалност
При тази система произведената от фотоволтаиците енергия се консумира веднага от включените уреди. Акумулаторите се поддържат винаги заредени на 100% така, че в случай на отпадане на централното захранване Вие да имате резерв от енергия.
Докато е налична външната мрежа, инверторите могат да захранват товар, превишаващ многократно мощността им.
Примерно инвертор 3000VA с 50А трансферен ключ може да захранва консуматори с обща мощност до 11.5kW при наличие на външно захранване !
В случай, обаче, на отпадане на централното захранване, консуматорите трябва да бъдат ограничени до 2.5kW (колкото е номиналната мощност на инвертора 3000VA). Ако произведената енергия от фотоволтаиците е по-голяма от консумираната, системата ограничава производителността на фотоволтаиците.
Най-често тези системи се използват в офиси и предприятия, чиято основна консумация е през светлата част от деня и имат важни консуматори, които трябва да работят без прекъсване.

Технически данни на инвертора:
MultiPlus инвертор48/3000/35PowerControl фукцияДа
PowerAssist фукцияДа
Трансферен ключ (А)50
Работа в паралел или 
в трифазни системиДа
Номинална мощност при 
25º C (VA)3000Номинална мощност при 
25º C (W)2500Номинална мощност при 
40º C (W)2200Максимална мощност (W)6000Изходящ волтаж230Vac±2%
Изходящачестота50Hz±0,1%Максимално КПД(%) 95Консумация без товар(W)16Консумация без товар с автоматично превключване на икономичен режим (AES) (W)12Консумация без товар в режим на търсене(W)5Входящ волтаж (Vdc)38-66АС вход на заряднотоОбхват: 187-265Vac, 45-65Hz, Powerfactor:1Абсорбиращ заряд (Vdc)57.6Плаващ заряд (Vdc)55.2Storage режим (Vdc)52.8Заряден ток за акумулатори (А)35Сензор за температурна компенсацияДа

OFF GRID инвертор Victron Multiplus 48/3000 гр. София - image 1

OFF GRID инвертор Victron Multiplus 48/3000

1890 лв.

SAJ, мрежови инвертор R5-0.7K-S1-WIFI, DC1.05kWp, 230V .

RACK L, монтажни планки

SAJ, мрежови инвертор 15 KW, 380V за слънчев модул