Просто баница, за вечеря.Рецептата е най-обикновена: 1 пакет кори,, Фамилия“, около 400г сирене, 6 яйца, лимонада (някой ползва кисело мляко, аз пък лимонада), олио за ръсене между корите и краве масло за отгоре. През 2 кори се слага плънка, най отгоре се залива с кубче разтопено масло и лимонада. Пече се на 200° около час … Просто баница, за вечеря.Рецептата е най-обикновена: 1 пакет кори,, Фамилия&#0

Просто баница, за вечеря.Рецептата е най-обикновена: 1 пакет кори,, Фамилия“, около 400г сирене, 6 яйца, лимонада (някой ползва кисело мляко, аз пък лимонада), олио за ръсене между корите и краве масло за отгоре. През 2 кори се слага плънка, най отгоре се залива с кубче разтопено масло и лимонада. Пече се на 200° около час (или до готовност).

Баница с Грозде ???? Не се бъркайте с манджа с Грозде.. Хаххсхс Баницата е вкусотия ???? – кори за баница в две кори навивам плънката. Предварително намазани с МАЛКО олио на върха на четката. – олио за тавата, плънката и върху готовата за печене баница – грозде – НЕ стафиди или сушени грозде! Защо? Защото грозденцата се пускат от температурата пускат сок в който се пече Баницата ???? – захар с която се поръсва плънката и готовата за печене баница.

  Един солен кекс или както аз го знам Мързелива баница … 2 яйца, половин кофич

ГЪБНИК __________ Частта от моето семейтво по бащина линия беше и си остана неука по отношение на гъбите ????????. Вкъщи, обаче, имаше редовно гъби благодарение на другата ми баба Катерина, която познаваше и билките, и гъбите и носеше редовно. „Свао, малко гъбки съм набрала тука“ – баба Тини вадеше една голяма торба с всякакви диви гъби: булки, сърнели, печурки, пачи крак, челядинки и я даваше на баба Цеца. Тя пък веднага ги оползотворяваше – сърнелите пържени с масло и чесън.

Баница с праз и сирене. Тиквеник с орехи и канела. За баницата: Един пакет кори 400гр. 5-6 стръка праз нарязан и задушен в мазнина, докато омекне. Когато стане готов към него добавям 250гр.сирене и 1/2ч.л.сол. Нареждам в намазнена тава по две кори и слагам от плънката. Когато свършат корите нарязвам баницата и заливам с разбити 4 яйца +2с.л.кисело мляко +1/2ч.л.хл.сода +1ч.ч.газирана вода. Отгоре слагам парченца масло. Пека на 180 гр-са до готовност. За тиквеника: Един пакет кори 400гр. В намазнена.

  Фризьорски пакет F27

ТРАКИЙСКА АПЕТИТКА . Август е месецът на червеното злато. Така баба ми Цветана от Пловдивското село Труд наричаше лютеницата, топеницата и апетитката. Към тях селската консервна промишленост добавяше и едно зелено злато – тракийската зелената лютеница. Всяка година баба Цеца и нейната майка, баба Зойка, отваряха манифактурата и всички се събирахме да помагме, кой с каквото може. Най-трудоемка беше лютеницата и приготвянето й отнемаше два дни. Единият ден се пекат чушките и патладжаните, обелват се и се оставят в наклонени.

Питка… Рецептата за тестото е: 1 кубче /42гр./ жива мая,4 яйца / 2 жълтъка запазвам за намазване/, 500мл. прясно мляко, 1с.л.сол, 1с.л. захар, 5с.л. олио, 1с.л. оцет, около 100гр.масло при оформянето и около 1,4кг. брашно.. Оформяне: по периферията са подредени шайби от разточена кора намазана с масло и завита на руло. Елементите пред тях са направени от пет кръгли кори, наредени една над друга, помежду им с масло без последната, нарязани радиално на осем, на всеки триъгълник е направен разрез.

  Комплект авто щипки ( клипсове ) за кори за Fiat 308 броя

Работници за производство на кори за баница

ТРАКИЙСКА ЗЕЛЕНА ЛЮТЕНИЦА .__________ Тази лютеница знам да се приготвя на три места в Тракия – село Труд и съседните села: Строево и Граф Игнатиево, като във всяко има малки различния. В Строево не слагат мед (а захар), не слагат орехи и карамфил, но слагат бахар. В Граф Игнатиево слагат мед и карамфил, но не слагат орехи. Лютеница ли е въобще това нещо със зелени домати? В края на рецептата ще дам препратка към друга рецепта от село Труд –.